Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

5 αγαπημένες τροφές είναι και σούπερ τροφές!!!


Τι πιο ωραίο να κάνεις ένα δώρο στον οργανισμό σου με νόστιμες τροφές που αν τις καταναλώσεις σωστά, σου κάνουν  μόνο καλό. Βάζοντάς τες στη καθημερινότητα, απομακρύνεσαι και λίγο πιο πολύ από τα φάρμακα!!!!

Αμύγδαλα: Μια χούφτα την ημέρα σου δίνει το ασβέστιο που σου χρειάζεται. επίσης περιέχει βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, κάλιο φώσφορο, σίδηρο και μονοακόρεστα λιπαρά(ξέρεις,αυτά που μειώνουν την κακή χοληστερίνη). Προσοχή. όχι αλατισμένα. Πάρτε τα ωμά και βάλτε τα στο φούρνο για 15 λεπτά και γίνονται πεντανόστιμα!!!













Σοκολάτα: Η αγαπημένη σε όλους μπορεί να κάνει μόνο καλό, αν τρως ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας την ημέρα. Εκτός από την αντικαταθληπτική της δράση και την ευεξία που προσφέρει, δρα και προληπτικά ενάντια στον καρκίνο, στα καρδιαγγειακά νοσήματα και τις εκφυλιστικές παθήσεις. Έχει περισσότερα  αντιοξειδωτικά από τσάι, κρασί, φρούτα και λαχανικά. Έχει ασβέστιο φώσφορο και μαγνήσιο.  Και για όσους δεν μένετε στην Ικαρία, συμβάλει και στην μακροβιότητα.



Πετιμέζι: Για όσους δεν το ξέρουν, ταιριάζει τέλεια σε σαλάτες ως dressing με ελαιόλαδο και ξύδι. Επίσης χρησιμοποιείται και στα γλυκά, αντί για ζάχαρη. Είναι άριστη πηγή σιδήρου, έχει καταπραϋντικές ιδιότητες για το λαιμό και είναι και αντικαταθληπτικό. Αν έχετε παιδί, ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα, δίνει την ημερήσια ποσότητα σιδήρου που χρειάζεται.




Κόκκινα φρούτα: Είναι οι φράουλες και τα μούρα. Έχουν περισσότερη βιταμίνη C, απ' όλα τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά. είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. βοηθούν στον περιορισμό του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.







Σουσάμι ή ταχίνι: Περιέχει βιταμίνη Ε, και σημαντικές αντιγυραντικές και αντιυπερτασικές ιδιότητες. Μπορεί απλούστατα να χρησιμοποιηθεί στη σαλάτα ή στα κουλουράκια. Και το ταχίνι μπορείς να το αλείψεις με μέλι στο ψωμί.






Οι τροφές είναι η καλύτερη πρόληψη για μια καλύτερη υγεία, ψυχική και σωματική. Δεν μπορούν όμως να αντικαταστήσουν τα φάρμακα που μας έχουν δώσει οι γιατροί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου