Για όσους δεν τη γνωρίζουν ακόμα η stevia είναι ένα φυτό με γλυκαντικές ιδιότητες πιο δυνατές αλλά πολύ πιο αθώες από τη ζάχαρη...
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βάλε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη stevia, σε μια κατσαρόλα και ανακάτεψε μέχρι να πάρουν μία βράση. Έπειτα βάλε τους κρόκους σε ένα μπολ, πρόσθεσε το μείγμα που έχεις ήδη βράσει και συνέχισε. Βάλε ξανά όλο το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και ανακάτεψε ακόμα για 1-2 λεπτά για να παστεριωθούν οι κρόκοι. Μη φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού.
Κατέβασε το μείγμα από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μισή περίπου ποσότητα μείγματος στην κουβερτούρα και ανακάτεψε με σύρμα, μετά και το υπόλοιπο και συνέχισε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Σε ένα μπολ που έχεις βάλει την κρέμα σαντιγί, ρίξε το μείγμα της κουβερτούρας και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακάτεψε τα με μια σπάτουλα.
Σερβίρεις σε ποτήρια και το βάζεις στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η μους. Αφού σταθεροποιηθεί στόλισε με τριμμένη σοκολάτα και αμύγδαλα.
Αυτή τη συνταγή την αφιερώνω στον αγαπημένο μου πατερούλη, που όταν βλέπει γλυκό κάνει σαν τρελός. Αλλά επειδή είναι διαβητικός, όλο του φωνάζουμε και τον μαλώνουμε!!! Μπαμπά μου όταν ξανάρθεις θα σου το φτιάξω να το φας όλο μόνος!!!!
- 450 γρ κρέμα σαντιγί
- 325 γρ κουβερτούρα
- 150 γρ γάλα φρέσκο
- 100 γρ κρέμα γάλακτος light
- 3 κρόκοι αυγών
- 3 γρ stevia
- 100 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Βάλε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη stevia, σε μια κατσαρόλα και ανακάτεψε μέχρι να πάρουν μία βράση. Έπειτα βάλε τους κρόκους σε ένα μπολ, πρόσθεσε το μείγμα που έχεις ήδη βράσει και συνέχισε. Βάλε ξανά όλο το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και ανακάτεψε ακόμα για 1-2 λεπτά για να παστεριωθούν οι κρόκοι. Μη φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού.
Κατέβασε το μείγμα από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μισή περίπου ποσότητα μείγματος στην κουβερτούρα και ανακάτεψε με σύρμα, μετά και το υπόλοιπο και συνέχισε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Σε ένα μπολ που έχεις βάλει την κρέμα σαντιγί, ρίξε το μείγμα της κουβερτούρας και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακάτεψε τα με μια σπάτουλα.
Σερβίρεις σε ποτήρια και το βάζεις στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η μους. Αφού σταθεροποιηθεί στόλισε με τριμμένη σοκολάτα και αμύγδαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου